Zahvala prejšnjemu Upravnemu odboru NFHOS

Spoštovani člani prejšnjega upravnega odbora in članice NFHOS,    vsak konec pomeni hkrati nov začetek. Potrebno se je ozreti nazaj. Tokratna sestava upravnega odbora je že tretja po vrsti.   In ob tej priložnosti bi se želeli zahvaliti vsem predhodnim članicam in članom upravnega..

Več

Prosojnice predavateljev in fotografije kongresa

V okviru 6. Kongresa slovenskih humanitarnih organizacij smo lahko prisluhnili trem zanimivim predavateljem, Goranu Popoviću, Simoni Stegne in Cirilu Klajnščku. Gradivo Cirila Klajnščka in Simone Stegne je na voljo na sledečih povezavah:   Simona Stegne, Novodobno brezdomstvo (pdf) Ciril..

Več

Sporočilo ob 6. Kongresu slovenskih humanitarnih organizacij

Na mednarodni dan boja proti revščini, 17. oktobra 2017, je v Hiši Evropske Unije v Ljubljani potekal 6. Kongres slovenskih humanitarnih organizacij. Tema kongresa so bili novodobni obrazi revščine – kateri so obrazi revščine v šolah, novodobnega brezdomstva, ter kakšno je humanitarno..

Več

Vabilo na 6. Kongres slovenskih humanitarnih organizacij

 Vabimo vas na 6. Kongres slovenskih humanitarnih organizacij, ki bo potekal na mednarodni dan boja proti revščini, 17. oktobra 2017  v Hiši Evropske Unije v Ljubljani. ​ Tema kongresa: Novobodni obrazi revščine   Vljudno vas vabimo, da se udeležite Kongresa slovenskih..

Več

Raziskava o delovanju organizacij v letu 2015

Znani so rezultati raziskave o delu humanitarnih organizacij v Sloveniji. Raziskavo opravljamo vsako leto, tokrat smo zbirali podatke za leto 2015. Na podlagi raziskave opažamo, da se življenje uporabnikov humanitarnih organizacij v zadnjem letu ni izboljšalo, saj se njihovo finančno stanje še..

Več

Ob mednarodnem dnevu humanitarne dejavnosti

Ob 19. avgustu, mednarodnem dnevu humanitarnosti Nacionalni forum humanitarnih organizacij Slovenije poziva Slovenijo k uvedbi Univerzalnega temeljnega dohodka.   Nacionalni forum humanitarnih organizacij Slovenije, ki združuje 94 organizacij z dodeljenim statusom humanitarne organizacije, ob..

Več
123... 7