Raziskava o delovanju organizacij v letu 2015

Znani so rezultati raziskave o delu humanitarnih organizacij v Sloveniji. Raziskavo opravljamo vsako leto, tokrat smo zbirali podatke za leto 2015. Na podlagi raziskave opažamo, da se življenje uporabnikov humanitarnih organizacij v zadnjem letu ni izboljšalo, saj se njihovo finančno stanje še..

Več

Ob mednarodnem dnevu humanitarne dejavnosti

Ob 19. avgustu, mednarodnem dnevu humanitarnosti Nacionalni forum humanitarnih organizacij Slovenije poziva Slovenijo k uvedbi Univerzalnega temeljnega dohodka.   Nacionalni forum humanitarnih organizacij Slovenije, ki združuje 94 organizacij z dodeljenim statusom humanitarne organizacije, ob..

Več

Zaključki 5. Kongresa slovenskih humanitarnih organizacij

Humanitarne organizacije smo v letu 2014 zabeležile upad enkrat štetih uporabnikov, vendar je njihovo število še vedno izjemno visoko, in sicer preko 655.000 uporabnikov. Ob tej vsekakor pozitivni ugotovitvi pa ugotavljamo tudi, da se težave naših uporabnikov kopičijo,..

Več

Prosojnice predavateljev in fotografije kongresa

V okviru 5. Kongresa slovenskih humanitarnih organizacij smo lahko prisluhnili številnim zanimivim predavateljem. Njihove prosojnice so vam sedaj na voljo na spodnjih povezavah.   Pasti nevladnega sektorja - doc. dr. Srečo Dragoš (Fakulteta za socialno delo) Stiske..

Več

Že tretjič podeljena najvišja priznanja humanitarnih delavcem

V okviru 5. Kongresa slovenskih humanitarnih organizacij, ki je potekal 19. avgusta v Termah Ptuj, so bila že tretjič podeljena najvišja priznanja za humanitarne delavce.   Priznanja NFHOS so prejeli: Vladislava Koblar – Koronarno društvo Slovenske Istre Silva..

Več

Izšel je 2. Zbornik NFHOS

V okviru 5. Kongresa slovenskih humanitarnih organizacij izdajamo že drugi Zbornik NFHOS z naslovom Humanitarne organizacije za vključujočo družbo, kjer se skozi opis »tipičnega uporabnika« predstavijo humanitarne organizacije. Zbornik je namenjen novinarjem in odločevalcem,..

Več
1234... 8