Potrjena udeležba MDDSZEM in Ministrstva za pravosodje Potrjena udeležba MDDSZEM in Ministrstva za pravosodje na 5. Kongresu slovenskih humanitarnih organizacij

Z veseljem sporočamo, da se nam obetajo dobri pogovori v okviru 5. Kongresa slovenskih humanitarnih organizacij, ki bo potekal 19. avgusta na Ptuju.   Udeležbo na kongresu so potrdili tako iz Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti kot tudi..

Več

Vabilo na 5. Kongres slovenskih humanitarnih organizacij

  Vabimo vas na   5. Kongres slovenskih humanitarnih organizacij, ki bo potekal na mednarodni dan humanitarne dejavnosti, 19. avgusta 2015  v Termah Ptuj.   ​ Tema kongresa: Meje humanitarnosti v socialni državi in možne trajne rešitve humanitarnih..

Več

Podpora pobudi za dvig cenzusa za subvencionirano šolsko prehrano

Humanitarne organizacije združene v Nacionalnem forumu humanitarnih organizacij Slovenije podpiramo predlog zakona o spremembi Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev, EPA 0562 – VII, saj menimo, da je dvig cenzusa za subvencijo kosila v osnovni šoli z 18 %  na..

Več

Teze za Zakon o kakovosti zdravstvene obravnave, varnosti pacientov in osredotočenju na paciente in njihove svojce

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije obvešča o včeraj javno objavljenih »Tezah za Zakon o kakovosti zdravstvene obravnave, varnosti pacientov in osredotočenju na paciente in njihove svojce« ter »Zahtevah nevladnih organizacij za visoko kakovostno, varno in..

Več

Sestanek delovne skupine za spremembe Zakona o humanitarnih organizacijah

Spoštovane članice in člani NFHOS in drugi zainteresirani predstavniki članic NFHOS!   Obveščamo vas, da bo sestanek delovne skupine za ZHO, ki ga organizira NFHOS skupaj s CNVOS, potekal v četrtek, 11. 6., ob 14. uri, v prostorih Slovenske filantropije (Poljanska..

Več

Obveščamo o dobrih praksah sodelovanja humanitarnih organizacij

Posvet v organizaciji Zveze društev upokojencev Slovenije na temo Deinstitucionalizacija na pohodu: Kako bomo v Sloveniji skrbeli za bolne in onemogle naprej?, ki je potekal 14. 5. 2015, so zaključili s podpisom pisma o razvojnem in poslovnem sodelovanju med ZDUS in Zvezo združenj Rdečega..

Več
12345... 8