Zasebnost in piškotki

Pomagajte

Humanitarnim organizacijam lahko pomagate na več načinov:

  • kot prostovoljci pri različnih aktivnostih (kontaktirajte posamezno organizacijo - preverite seznam organizacij),
  • del dohodnine namenite humanitarni organizaciji (glej razlago spodaj),
  • podarite jim predmete, ki jih ne potrebujete več, humanitarnim organizacijam in njihovim uporabnikom pa bi prišli zelo prav (več v obrazložitvi projekta Združimo moči).

Del dohodnine darujem humanitarnim organizacijam

Spoštovani!

0,5 % vaše dohodnine lahko namenite tudi slovenskim humanitarnim organizacijam. Takšna donacija vam ne bo povzročila nobenega dodatnega finančnega bremena, ampak gre iz sredstev, ki bi vam jih v vsakem primeru odvedla država. Kot davčni zavezanec lahko posameznemu upravičencu do donacije namenite 0,1, 0,2, 0,3, 0,4 ali 0,5 % dohodnine, seštevek vseh donacij pa ne sme presegati 0,5 %.

 

Vabimo vas, da si na spodnjem seznamu humanitarnih organizacij, članic NFHOS, izberete eno ali več tistih, ki bi jim želeli donirati in s tem podpreti njihovo delovanje. 

Zahtevo lahko vložite kadar koli prek sistema eDavki, pisno ali ustno na zapisnik pri davčnem organu. Davčni organ upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta, za katero se dohodnina odmerja. Zahteva velja do trenutka, ko davčni organ prejme novo zahtevo ali preklic zahteve.

 

Kako to storim?

1. Izpolnite obrazec Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije na spletni strani eDavki.

ALI

2. Na spodnjem seznamu najdete posamezne vloge za namenitev dela dohodnine za vsako od članic NFHOS.

Kliknite na ime humanitarne organizacije in odprl se vam bo Word obrazec, ki ga izpolnite s svojimi podatki, natisnite, podpišite in pošljite na davčni urad ali izbrani humanitarni organizaciji, ki ga bo posredovala naprej.

Če želite del dohodnine odmerjene za letošnje leto nameniti za donacije, morate obrazec oddati do 31. decembra.

Kontaktne informacije in davčne številke humanitarnih organizacij najdete v Seznamu humanitarnih organizacij, članic NFHOS (klik).

 

Vloge za namenitev dela dohodnine za posamezno humanitarno organizacijo: